HET VERHAAL

De oprichters van Comodo zijn groot liefhebbers van het dragen van overhemden. Echter kwamen ze op een gegeven moment op het punt dat ze meer comfort zochten in hun overhemd. ‘Waarom kan een overhemd niet zo lekker zitten als je favoriete T-shirt?’ vroegen ze zichzelf af, en daar is Comodo ontstaan (wat Italiaans is voor comfortabel).

Twee jaar lang zijn ze met product technologisten en designers op zoek gegaan naar het punt waar het comfort van je T-shirt en de elegantie van je overhemd gecombineerd kan worden. Door middel van de jersey stof is het gelukt om een overhemd te creëren dat zo comfortabel is en toch niet de charme van een mooi overhemd mist. Toen eenmaal de basisstof van het overhemd gecreëerd was, kwamen de oprichters nog op een ander hekelpunt van het hebben van een overhemd wat ze ook wilden verwerken, het strijken. Of beter gezegd; het niet strijken van je overhemd. In de compositie van de stof is elastaan toegevoegd wat ervoor heeft gezorgd dat ze overhemden niet gestreken hoeven te worden, simpelweg nat ophangen na het wassen is genoeg. Daarnaast is de verstevigde cut-away kraag kenmerkend voor het Comodo overhemd net als het prettige manchet met een subtiel Comodo logo er iets boven geborduurd. Kortom, alle gemakken wat een man van deze tijd wilt hebben is verwerkt in het revolutionaire overhemd van Comodo!

SUSTAINABLE SHIRTS

COMFORTABLE STRETCH

BUSINESS & CASUAL

NON-IRON

Sustainable shirts

Comodo is een jong bedrijf waarbij duurzaam ondernemen een belangrijke rol speelt. Om duurzaam te ondernemen is Comodo van mening dat er twee aspecten zijn: het milieu en de mensen. Onze fabrikanten zijn verplicht om veilige werkomgeving en eerlijke vergoedingen te bieden aan de mensen die er werken. Daarom kiest Comodo ervoor uitsluitend samen te werken met fabrikanten die de nodige certificaten hebben.

Global Organic Textile Standard

Global Organic Textile Standard (GOTS) is een internationaal keurmerk die eisen stelt aan zowel de productie van de vezels als de verder verwering ervan tot kledingstukken. Tenminste 70 procent (te herkennen aan de tekst Made with organic) of minstens 95 procent (te herkennen aan de tekst Organic) van het kledingstuk moet uit biologisch geproduceerde materialen bestaat.

BSCI (Business Social Compliance Initiative)

Business Social Compliance Initative (BSCI) is een vereniging van bedrijven, zoals detailhandelaren en importeurs. Deze bedrijven willen de arbeidsomstandigheden van de arbeiders in fabrieken verbeteren. Om dit te bereiken heeft BSCI een aantal richtlijnen opgesteld. Deze richtlijnen zijn gebaseerd op de ‘code of conduct’ van de International Labour Organisation (ILO) van de Verenigde Naties en de verklaring van de Rechten van de Mens.

Fairtrade Cotton

Kleding met een Fairtrade-keurmerk garandeert dat de boeren die de grondstof voor de kleding leveren, een eerlijk salaris krijgen. Het werk op het land gebeurt onder goede arbeidsomstandigheden, waarbij mensenrechten en arbeidsnormen worden nageleefd. Ook garandeert het Fairtrade-keurmerk dat de grondstof op een milieuvriendelijk manier is vervaardigd. Daarnaast krijgen boeren die vallen onder het Fairtrade-keurmerk hulp op het gebied van economische ontwikkeling, zodat deze boeren kunnen werken aan een stabiele financiële basis.

OEKO-TEK Standard 100

OEKO-TEX Standard 100 is een kleding keurmerk dat ziet op gezondheidsaspecten in de textielproductie. Dit betekent dat dit keurmerk eisen stelt aan het gebruik van schadelijke stoffen, zware metalen en bestrijdingsmiddelen in de textielproductie. Indirect heeft dit keurmerk ook positieve gevolgen voor het milieu, aangezien een milieuvriendelijke productie een gevolg is van dit keurmerk. Milieuvriendelijke productie is echter niet een hoofddoel van OEKO-TEX Standard 100.

Comfortable stretch

Het draagcomfort van uw favoriete t-shirt en de elegantie van een chique overhemd! Dat is wat de overhemden van Comodo zijn. Het jersey overhemd is gemaakt van 95% katoen en 5% elastaan wat zorgt voor stretch en draagcomfort. Het overhemd heeft een cut-away boord en een slim fit pasvorm. Comfort en elegantie gecombineerd in uw nieuwe favoriete shirt! Dat is wat de overhemden van Comodo zijn. Dit jersey overhemd is ingezet met een cut-away boord. Deze speciale stof is easy-iron. Daarnaast is het overhemd extra comfortabel door de stretch jersey stof en de speciale mouwinzet. Verder is het Comodo logo elegant op de linkermouw geborduurd. Het shirt is te combineren bij zowel een casual als een business look.

Made in heaven, tailored for success!

Business & casual

Comodo Shirts zijn zowel zakelijk als casual te dragen. Dit maakt het een multifunctioneel overhemd!

Non-iron

Doordat het Comodo overhemd met jersey stof is gemaakt van 95% katoen en 5% elastaan wat zorgt voor stretch en draagcomfort. Een bijkomend voordeel is dat het overhemd strijkvrij is. Na het wassen kun het overhemd uitgehangen worden. Tijdens het dragen van het overhemd zullen de kreuken verdwijnen door de katoen elastaan combinatie in de jersey stof!